|
|
|
|
|
|
Merhabalar Efendim.. By.Seyfi yani kısaca Seyfi Çiftci kimdir ? ![]() By.Seyfi ,1990'nın Mayıs ayında doğmuştur. Ne tuhaf değil mi? Çünkü yılın beşinci ayında doğduğun zaman boğa burcuna kalmış oluyorsun boğa burcunun çok sevdiğim özelliklerinin yanında sevmediğim yanları da yok değil yani.. Ama yine de ükalalık yapmak istemeyerek kendimi ve burcum olan karakterimi seviyorum. Ankara gibi metropol bir ilin şirin ve delikanlı merkezi olan Haymana ile Gölbaşı arasındaki fevkuladenin fevkinde olan meşhur Oyaca Kasabası'nda doğup ve halen ailem ile orada ikamet etmekteyim. İlköğretim ve ortaokulu Oyaca'mızdaki Şehit Onbaşı Mükremin Başaran İlköğretim Okulu'nda fazla parlak bir öğrenci olmayarak tamamladıktan sonra liseyi yine Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Nallıhan Fettah Güngör Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde üç yıl teknik bölümünde Bilgisayar Donanım'da okuyup da 3 yılın sonunda diploma alacağım diye tutturunca meslek lisesi diploması verdiler o daha bir ayrı mesele . ![]() Sonrasında bir yıl adı lazım değil bir öss hazırlık dersanesine gittim dersaneye gitme amacım hava astsubaylığını kazanıp hep ailemin istediği askeriye girme idealim vardı fakat bir bayramda arkadaşlarımızla memleketimizdeki karakola bayramlaşmaya gittiğimizde orada ki astsubayın birisi bize bir ağabey bir arkadaş gibi nasihat tavsiye verdi. Dedi ki "Gençler ne olursa olsun askeriye gitmeyin askeriyenin maaşı iyi fakat o maaşı hayatının en güzel yaşlarında dilediğiniz gibi harcayamadıktan sonra hiçbir sosyal aktivite olmadıktan sonra neye yarar.." gibi cümleler kurdu ve o an benim için askeriye idealim ve hayallerim yok oldu sonrasında ben kendimi bir an boşladım ve bir daha toplayamadım. Ve sonucu olarak Tokat'ın tertemiz mis gibi olan Niksar'daki G.O.P M.Y.O'da iki yıllığa geldik bu arada diyeceksiniz neden iki yıllık diye söyleme gereksinimi buldun diye onuda söyleyeyim bizim oralarda çevremdeki insanlar soruyor nerede okuyorsun diye bende Tokat'da üniversite de deyince hemen "kaç yıllık ?" gibi sorgularla karşılaşıyorum ve acaip derece sinir oluyorum. Neyse eğitim hakkında bu kadar bahsettiğimiz yeter sanırım biraz da iş güç bahsedelim değil mi? ![]() Bizim By.Seyfi 18 yaşına kadar hep cRaZysEyFi diye bilindi ve halen Ankara'daki çevresi cRaZy diye hitap ederler ama crazy'nin türkçe karşılığı çılgın,zeki,şımarık ..vs anlamlara geldiği için 18 yaşıma bastığım gün sanal nickimi By.Seyfi yaptım ve halen kullanmaktayım.. By.Seyfi çocukluğunda Oyaca'daki meşhur Reco Baba diye bilinen Recep Yükseker olan dayısına çekmiştir(huy ve karakter olarak benzemek).Yani biraz çilingir biraz elektronik elektrik merakı olarak ve herşeyin mantık üzerine kurulu olduğuna inan bir insan olup çocukluk yıllarında küçük mucit denilebilir işler yapmıştır. Liseye de ilk olarak elektronik olarak gitmiştir. Ve çok iyi hatırlıyorum TDA 2003 entegresi ile sınıfta ilk anfiyi yapmıştım sonrasında bölüm hocalarım derslerim iyi diye zorla bilgisayar bölümüne geçirdiler (ve iyi ki bilgisayar bölümüne geçirmişler).Sonra Ahmet Gezer hocamız vardı Allah ondan bin kere razı olsun çok şey öğretti bana. Mesela web tasarım temellerimi o haca ile attım yalvara yakara çok şey öğrensemde ama yinede öğretti yani Ve sonrasında ilk olarak lisede TurkNette sitesini açtık sonrasında NeonTasarim.com u ve sonrasında NeonTurk.com dedik ve noktayı koyduğumuza inanıyorum.NeonTurk'de başta paylaşımlar olmak üzere web ,grafik ,animasyon ve cd tasarımlar olmak üzere hosting hizmetleride vermekteyim.Şimdi tek hedefim Bilgisayar Mühendisliği.. İnşAllah Allah (c.c) nasip ederse beni ve benim gibileri küçümseyen herkesi utandıracağı(z)m.. |
|
|
|
|