|
|
|
|
|
|
Haymana Kaymakamlığı Emekli Yazı İşleri Müdürü Sami ÜMÜT![]() 1960 yılında Oyaca’da doğdu.5 yaşında Oyaca İlkokuluna başladı.1970 yılında İlkokulu Oyaca’da bitirdikten sonra aynı yıl Oyaca Ortaokuluna Başladı.1977 Yılında Ankara Gazi Lisesini bitirdi.1978 Eğitim-öğretim yılında Oyaca İlkokulunda Vekil öğretmenlik yaptı.12 Eylül 1980 döneminde Ankara mamak Muhabere Okulu ve Ege Ordu Muhabere Taburunda Muhabere Çvş olarak 20 ay askerlik görevini yaptı.Askerlik dönüşü Polatlı Hema dişli Fabrikasında Dişli tezgah oparatörü olarak bir yıl çalıştı.1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açtığı memuriyet sınavını kazanarak üç ay Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk özlük bölümünde görev yaptı.1984 yılında Haymana 12 Eylül İlköğretim Okulu memurluğuna tayin edildi.1985 yılında geçici olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yaptı.1986 yılında Oyaca Ortaokuluna tayin edildi.Bu zaman içerisinde Oyaca Lisesinin yapımı için dernek çalışmalarına katıldı.1988 yılında Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümünden ön lisans diplomasını aldı. Memurluğun yanı sıra Oyaca Ortaokulunda ve Lisesinde 7 yıl boyunca çeşitli derslerin öğretmenliğini yaptı.Folklor ve halk oyunları çalışmaları yaptı.Oyacada Konut kooperatifini kurup bitirinceye kadar görev yaptı.1990 yılında Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefliği ve Mutemetliği görevine atandı.Bu süre içinde Haymana’ya ilk Bilgisayarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kazandırdı.1996 yılında basic dilinde harddisk'i olmayan bilgisayarlarla disketlerle kurs verdi.Daha sonra gene Halk Eğitim Müdürlüğü kanalıyla açılan Bilgisayar kurslarında kurs öğretmeni olarak Haymana’da 100 öğrenci Oyaca’da 50 öğrenci yetişdirdi.Aynı yıllarda Oyaca Halk kütüphanesini faaliyete geçirerek Oyaca’da kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için çalışmalar yaptı.1995 –1996 yılında asli görevinin yanı sıra Oyaca Belediyesi Hesap işleri Müdürlüğünü vekaleten yürüttü.17.12.1996 tarihinde Haymana Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü görevine atandı.Kaymakamlık Bürolarını bilgisayarlarla donatıp örnek bir çalışma örneği sergiledi.Haymana’da gene ilk olarak Kaymakamlığı İnternete bağladı.Haymana’nın web sayfasını hazırlayarak Haymana’nın ve kaplıcaların dünya çapında tanıtılması amacıyla çalışmalar yaptı.Bu çalışmaları halen devam etmektedir.1997-1998-1999 yıllarında çeşitli tarihlerde Haymana Kaymakamlığına vekalet etti.Türk Hava Kurumu Yönetiminde de Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.2000 yılında Oyacada Halk Eğitim Müdürlüğü ile açılan Bilgisayar kursunda 50 öğrenci daha yetiştirdi.Evli 3 çocuk babası Olan Haymana Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Sami ÜMÜT 20.11.2006 tarihinde emekli oldu. e-mail:samiumit60@hotmail.com Belli Başlı Yaptığı Bazı Görevler Oyaca İlkokulunda Vekil Öğretmenlik Hema dişli Fabrikasında Torna oparötörlüğü Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Memurluğu Haymana 12 Eylül İlköğretim Okulu Memurluğu Oyaca Ortaokulu Memurluğu Oyaca Lisesi Memurluğu Oyaca Ortaokulunda ücretli Öğretmenlik Oyaca Lisesinde Ücretli Öğretmenlik Oyaca Ortaokulunda ve Lisesinde Folklor Ekibi Yetiştirmek ve 19 mayıs gösterilerini düzenlemek Oyaca Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü Oyaca Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Oyaca'ya Bilgisayar kursu açmak ve Kurs öğretmenliği Oyaca Ortaokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Üyeliği Oyaca 112 Evler Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcılığı ve Muhasipliği Oyaca Lisesinin Yapımında dernekte görev almak Oyaca İlköğretim okulunun Oyacaya Kazandırılmasında aktif olmak Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Memurluğu Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefliği Haymanada Bilgisayar Kursu Öğretmenliği(Öğretmenlere-Assubaylara-Polislere-Öğrencilere) Haymana Öğretmenleri Maaş mutemetliği Haymana Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Haymana Kaymakam Vekilliği Haymana Türk hava Kurumu Başkan Yardımcılığı Haymana'da Bilgisayar alım satım ve internet Kafe işletmeciliği Petrol istasyonu Müdürlüğü |
|
|
|
|